Sanatçılar: Şinasi Güneş, Karolin Fişekçi, Nevin Aladağ, Sefer Memişoğlu, Yetkin Başarır, Fikret Atay, Seyhun Babaç, Ahmet Öğüt, Zeynep Soleyman, Nasan Tur, Erinç Seymen, Demet Yoruç, Aslı Sungu, Başir Borlakov, Ali Demirel, Fahrettin Örenli, Erkan Özgen, Ferhat Özgür, Cengiz Tekin, Oda Projesi: Özge Açıkol, Güneş Savaş, Seçil Yersel, Kutu: Ali Batı, Gökçen Cabadan, Elmas Deniz, Borga Kantürk, Gökçe Süvari, Evrim Yiğit
Küratör: Vasıf Kortun
Yardımcı Küratör: Halil Altındere
1968 olaylarında polise atmak için öğrencilerin söktükleri kaldırım taşlarının altından kum çıkmasının plajı çağrıştırması ve geleceğe dönük ütopik bir dünya vaadi, bu sergide tersine çevrilerek "Plajın Altında: Kaldırım Taşları" distopyasına dönüştürülmüştü.
’68 hareketi özellikle Fransa, Almanya, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde üniversite eğitiminde reformların ve demokratikleşme adımlarının önünü açmıştı ama hayal edilen dünyayı kurmaya yetmemişti. Çünkü artık umulan plajların yerine küreselleşmenin sonuçları, sanat dahil daha birçok alanda da olması gereken plajların varlığına olan ümitlerin kaybolmasına yol açmıştı.
Proje4L’nin "Plajın Altında: Kaldırım Taşları" sergisi bu bağlam içinde, Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelen sanatçılardan, grup kimliği altında faaliyet gösterenlere ve Avrupa’da yaşayan Türkiye kökenli sanatçılara kadar, İstanbul’da çok az bilinen ya da hiç tanınmayan genç sanatçı kuşağına yer vermişti. Sergi hem az tanınan bu sanatçıların varlığı, hem de sergileme şekliyle yankı yaratmıştı. Özellikle İstanbul dışından gelen sanatçılar kamuoyunda ön yargıları ele verir biçimde olağan dışı bir olay gibi karşılanmıştı.
Proje4L birinci yılının sonunda sürekli koleksiyon sergilemeden yeni sergileme biçimleriyle, genç sanatçıları sunuşuyla, sergilerin yanı sıra düzenlediği çok sayıda konferans ve panel ile çağdaş bir müzenin toplumla ilişkisine farklı bir açı kazandırmış ve sanat topluluğuna bir hareket getirmişti.